Team standup meeting with CTOUCH screen
Nieuws 05-01-2022

CTOUCH boekt recordomzet 2021 en start 2022 met winnen van aanbesteding Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken

CTOUCH, fabrikant van touchscreens voor het onderwijs en de zakelijke markt, heeft in 2021 een recordomzet van €34 miljoen behaald. Ten opzichte van het jaar ervoor is de Eindhovense touchscreen fabrikant daarmee met bijna 30% gegroeid.

CFO Bernard Gosselink is in zijn nopjes: “Een knappe teamprestatie in een jaar waarin veel MKB-bedrijven vanwege de lockdown hun deuren moesten sluiten. En vergeet niet dat het onderwijs – nog steeds onze grootste afzetmarkt - grotendeels hybride lessen verzorgde."

Toegenomen vraag

De vraag naar interactieve touchscreens is echter alleen maar toegenomen, met name in de zakelijke markt waar we binnen Europa met CTOUCH een sterke positie hebben. We hebben hemel en aarde bewogen om onze partners in Europa van voorraad te voorzien. Dat bracht de nodige uitdagingen met zich mee, maar is uiteindelijk een van onze grootste troeven geweest.

CTOUCH is marktleider in de Benelux en in Noorwegen. Ook in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken timmert CTOUCH hard aan de weg.

Grote slag in Duitsland

Als kers op de taart begint CTOUCH het nieuwe jaar met een toegewezen aanbesteding van het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken. In 2 jaar tijd zal CTOUCH daar samen met tech-gigant Deutsche Telekom 1.200 touchscreens plaatsen. De potentiële omzetwaarde uit deze aanbesteding zal naar verwachting de 5 miljoen euro ruim gaan overschrijden.

1.200 touchscreens in 2 jaar voor Bundesministerium des Innern und für Heimat

Maandenlange voorbereiding

CTOUCH en Deutsche Telekom werkten maandenlang aan de aanbesteding. CEO Remmelt van der Woude is opgelucht: “Het winnen van een aanbesteding met zoveel eisen op het gebied van techniek, logistiek en veiligheid laat zien hoe goed we er met CTOUCH voorstaan op dit moment. We waren altijd al sterk op het gebied van duurzaamheid, maar veiligheid is de afgelopen jaren minstens zo belangrijk geworden. Daar besteden we met onze Product & Innovatie-afdeling veel aandacht aan en dat werpt nu z’n vruchten af. Een mooie start van het nieuwe jaar!”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wil je ons laatste nieuws en updates ontvangen?

Nee dank je